Hírek

EPSO tájékoztató 2024

2024.03.14.

Koen Hendrix, az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) külső kommunikációs részlegének vezetője idén is megtartotta online EPSO tájékoztatóját a Karrierprogram idei és végzett hallgatóinak.

EPSO tájékoztató 2024 - EPSO

Prezentációjában bemutatta a különféle uniós karrierlehetőségeket, valamint az új felvételi modell folyamatát, elvárásait, ami idén különösen fontos és hasznos volt, hiszen hamarosan (várhatóan ősztől) már eszerint írják ki az AD5-ös pozíciókra vonatkozó felvételi eljárást. Koen praktikus tanácsokat adott, hogyan érdemes készülni, hol találhatók a különböző pályázati felhívások az EPSO honlapján, és lehetőséget biztosított arra, hogy az uniós karrierre készülő Nemzetek Európája Karrierprogram résztvevői feltegyék konkrét kérdéseiket az EPSO versenyvizsgára való jelentkezéssel, pályázással kapcsolatban.
A Nemzetek Európája Karrierprogram egyik kiemelt célja, hogy felkészítést nyújtson az EPSO versenyvizsgáira, melyhez egy intenzív gyakorlati tréninget is biztosítunk. Reményeink szerint, ez a beszélgetés is hasznos információkkal vitte közelebb hallgatóinkat a sikeres versenyvizsgához!

Szerző: Fernbach-Czibók Zsuzsanna