Hírek

Látogatás az Igazságügyi Minisztérium EU Államtitkárságán

2023.04.21.

Az Igazságügyi Minisztérium Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkárságára látogattak a Karrierprogram idei és végzett hallgatói, ahol az EKTB-teremben (Európai Koordinációs Tárcaközi Bizottság) a helyszínről ismerkedhettek azzal, hol és hogyan zajlik a hazai uniós álláspontok egyeztetése.

Látogatás az Igazságügyi Minisztérium EU Államtitkárságán - foto1 rotated

Bólya Boglárka miniszteri biztos asszony köszöntötte a Karrierprogram résztvevőit, majd Moldován Félix
energiapolitikáért felelős brüsszeli szakdiplomata tartott – online bejelentkezéssel Brüsszelből – tájékoztatást a brüsszeli szakdiplomaták munkájáról, az érdekérvényesítési „játszmákról”, kulisszatitkokról.
Zalai Csaba európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkár pedig az Európai Unió Tanácsának közelgő, 2024. második félévi magyar soros elnöksége kapcsán a hazánk előtt álló feladatokról, a spanyol-belga-magyar trió-elnökség közötti egyeztetésekről és a magyar prioritásokról beszélt részletesen.

Kifejezetten érdekes és nagyszerű lehetőség volt a hallgatóinknak élőben ott lenni az európai uniós ügyek „boszorkánykonyhájának” helyszínén, és uniós diplomatáinktól első kézből hallani a hazai uniós álláspontok egyeztetésének menetéről, a szakdiplomaták életéről, feladatairól, kihívásairól, valamint a leendő uniós elnökségünk kapcsán a hazánk előtt álló feladatokról, prioritásokról!
Az ilyen alkalmak teszik a Nemzetek Európája Karrierprogram képzését nemcsak színesebbé, de igazán gyakorlatorientálttá és exkluzívvá!

Szerző: Fernbach-Czibók Zsuzsanna